PS Consultancy

Studiekeuze- en Loopbaan Begeleiding

Nieuws en nieuwsberichten

Studiekeuze 2021 - 2022  - Studiekeuzebegeleiding in crisistijd

-

Voor schoolverlaters en studenten.
Wil je (weer) gaan studeren en heb je hulp nodig bij jouw studiekeuze?

Met behulp van een zeer compleet digitaal LOB Studiekeuze stappenplan van www.qompas.nl: vind je talent, de Nederlandse marktleider op dit gebied, kan ik je op weg helpen.

Wil je stappenplan zien als afbeelding? Klik op het logo hier beneden aan het nieuwsbericht. 


In de huidige gezondheidscrisis kan het ook voor jou best moeilijk zijn om de juiste studiekeuzebegeleiding te krijgen. 


Kosten
Tegen relatief lage kosten, €95- excl. BTW, kun je digitaal en volledig zelfstandig in een uitgebreid LOB stappenplan werken en je krijgt er een videogesprek bij.

Wat krijg je hiervoor precies?
Een eigen inlog licentie die geldig blijft tot en met augustus 2021, toegang tot een database vol met studies, een studiezoeker met filters, een overzicht van beroepssectoren met daarin vele beroepsbeschrijvingen, een portfolio en een werkmap en … een videogesprek met mij waar we een-op-een de voortgang kunnen bespreken. 


Waar ga je mee aan de slag?
Met een stappenplan - van startpunt naar studiekeuze - werk je aan zelfkennis opdrachten en verken je studies en beroepen. Je vult vragenlijsten in over interesses en je persoonlijkheid en nog veel meer. Je vergelijkt, verdiept en onderbouwt zodoende beter jouw uiteindelijke studiekeuze. Je bouwt ook een persoonlijk LOB portfolio op. Eventueel deel je dat met je ouder(s)/verzorger(s) of je mentor.

Serieus geïnteresseerd?
Stuur me dan een persoonlijk bericht onderaan de startpagina.


Wie ben jij?
Jij bent scholier of een jonge student met studiekeuze vragen of - twijfels en je wilt geholpen worden. Je wilt volgend studiejaar een studie gaan volgen in het hoger onderwijs.

Wie ben ik?
Ik ben een ervaren zelfstandig adviseur studiekeuze- en loopbaanbegeleiding en tevens, al vijftien jaren, decaan-adviseur van een grote HAVO-VWO school. Mijn CV vind je hier.

Persoonlijke leergangen Studiekeuze- of Loopbaanbegeleiding

Mocht je geïnteresseerd zijn in een totaalpakket cursorische loopbaan begeleiding  - onderzoek, training, begeleiding, advisering, coaching - .


Ik bied ook hele persoonlijke en intensieve 'FULL SERVICE' leergangen aan van 5 , 10 , 15 of 20 uren (eventueel met overnachting) onder andere in Fletcher Hotel.  De begeleiding concentreert zich op het krachtige onderzoek naar jouw motoriek profiel. Dat leidt tot een typebeschrijving en jouw leerstrategie en jouw motivatie. Alles motorisch achterhaald.  Zie ActionTypes® tabblad.

De overige tabbladen in het menu geven je meer informatie.

Over Qompas?

www.studiekeuze.qompas.nl

Klik om het studiekeuze stappenplan te bekijken


Partnership UStudy

-

Met veel trots wil ik jullie allen laten weten dat ik sinds november 2020 een partnership ben aan gegaan met UStudy. Ik word toegevoegd aan het team van UStudy als Study Advisor.  


Ik zal me vooral in het Zuiden van Nederland en in de Euregio gaan inzetten voor scholieren en studenten EN student - atleten die naar het buitenland willen. Vanuit mijn expertise en ervaring zal ik me concentreren op de studiekeuze onderbouwing en - begeleiding van deze drie doelgroepen. Met mijn achtergrond in het begeleiden van jonge (top)sporters was het vanzelfsprekend dat ik mij ook voor die doelgroep ga inzetten. Met passie en enthousiasme kan ik stellen.


Samen met Marina Meijer, de zeer deskundige en betrouwbare CEO van UStudy die ik al een aantal jaren ken, willen we op deze manier een totaalpakket aanbieden. Van studiekeuzebegeleiding naar plaatsing en aanmelding naar uiteindelijk succesvol afronden van een fantastisch studieavontuur in de USA,  Canada, China, Zuid Amerika en ook Europese landen. 


Op deze website vinden jullie informatie over studeren in het buitenland in het menu onder de knop 'Study Abroad'.   


En dit is de website van UStudy.world. 

Wat is de relatie met Van Mulken Training


-

Marlou van Mulken is mijn fiscale en administratieve partner. Zij factureert voor mij. Marlou is als zelfstandig ondernemer werkzaam in het MBO onderwijs, voor bedrijven en Vluchtelingenwerk. Voor de belastingdienst zijn wij een eenheid.


Omdat ik nog part time in het onderwijs werk vindt facturering plaats op naam van fiscale partner Van Mulken Training.


Gratis werkboekje 'Persoonlijk Loopbaanprofiel'.
Ben jij je baan kwijt geraakt door COVID19? Of heroriënteer je nu?

April - Mei 2020

Klik op het logo links!

Hier kun je gratis een werkboekje in PDF format (acrobat reader) downloaden. Het werkboek is een goede start met het samenstellen van je loopbaanprofiel. Vind je het fijner om dit werkboek in WORD format  (ms office) te ontvangen stuur mij dan even een e-mail. Ook als je vragen hebt, stel ze in een e-mail aan mij.

Je kunt zelfstandig aan de slag met dit werkboek. Je werkt aan het benoemen van je persoonlijke waarde. Die eigenwaarde vormt startpunt voor zelfvertrouwen, ideeën,  initiatief en ondernemerschap. In baan- of studiekeuze begeleiding sta jij altijd centraal. Succes ermee. 

Blijf jezelf updaten, anders kom je straks niet meer mee in je werk


 juni 2020

Judith Semeijn, hoogleraar duurzaam human resource management aan de Open Universiteit. ‘Ik snap dat organisaties zeggen: nu even niet. Maar je moet verder kijken dan alleen morgen. Het is van belang een leercultuur te kweken en ook te behouden, dat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid.’


Je moet je ‘menselijk kapitaal’ onderhouden, zegt ook Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan de Tilburg University. ‘Met dat menselijk kapitaal verdien je de kost. Als het gaat verroesten, kun je niet meer in je behoeftes voorzien. Je blijven ontwikkelen, levert dus geld op.’

https://www.intermediair.nl/carriere/carriereontwikkeling/online-leren-welke-skills-zijn-belangrijk? 

PSC
Agenda - netwerkgesprekken/in overleg/afspraken met:

Augustus - Oktober 2020

Individuele cliënten in duale loopbaan topsport, studenten, 


Personeelsdiensten (selectie-werving), Talentnetwerk Brabant-Limburg, Topvoetbal, Topsport Duitsland, Topsportzone Limburg, Drop-Out Projecten, Onderwijswerkplaats, Gezondheidscentra, Hoger Onderwijs Limburg, Expertisepuntlob, VOHO netwerken, Brightlands Campussen, Watersley Sports & Talent Park Sittard