PS Consultancy

Studiekeuze- en Loopbaan Begeleiding

Nieuws en nieuwsberichten

Regio contact persoon Expertisepunt LOB in Limburg

-

Met veel trots en enthousiasme wil ik jullie laten weten dat ik sinds februari 2021 deel uit maak van het landelijke expertisepunt LOB als regio contact persoon / Beleidsadviseur voor HAVO/VWO en HBO in Limburg.


Expertisepunt LOB - www.expertisepunt.lob
voor het vmbo, havo, vwo, mbo en hbo

Het Expertisepunt LOB is een initiatief van de VO-raad, MBO Raad en Vereniging Hogescholen (VH) en wordt gesubsidieerd door het ministerie van OCW. Het Expertisepunt opereert sector overstijgend en ondersteunt vo-, mbo- en hbo-scholen bij het verbeteren van de loopbaanoriëntatie en –begeleiding van leerlingen en studenten.

Het Expertisepunt informeert, organiseert en faciliteert. Zij ontsluit informatie over LOB/SLB op haar website en organiseert zowel landelijk als regionaal kennisdelingsbijeenkomsten.

Daarnaast kunnen scholen bij het Expertisepunt terecht met vragen over o.a. de implementatie van LOB/SLB, de kwaliteitsborging, professionalisering, over het inzetten en de meerwaarde van een goed LOB-programma en over LOB op de overgangen (vo-mbo-hbo).

Bekijk de website eens en neem contact met me op als je meer wilt weten over LOB in school en studie. De inzet van expertise is kosteloos. Contactgegevens vind je op onze website hierboven in het rood.


Qompas  vind je Talent - LOB methodes  - Studiekeuzebegeleiding

-

Voor scholieren, schoolverlaters en studenten.
Digitale EN persoonlijke hulp nodig bij jouw studiekeuze?

Met behulp van een zeer compleet digitaal LOB Studiekeuze stappenplan van www.qompas.nl: vind je talent, de Nederlandse marktleider op dit gebied, kan ik je op weg helpen.

Wil je stappenplan zien als afbeelding? Klik op het logo hier beneden aan het nieuwsbericht.


Kosten
Tegen relatief lage kosten, € 95- excl. BTW, kun je digitaal en volledig zelfstandig in een uitgebreid LOB stappenplan werken en je krijgt er een videogesprek bij.

Wat krijg je hiervoor precies?
Een eigen inlog licentie die een jaar geldig blijft. Je krijgt toegang tot een database vol met studies, een studiezoeker met filters, een overzicht van beroepssectoren met daarin vele beroepsbeschrijvingen, een portfolio en een werkmap en … een videogesprek met mij waar we een-op-een je voortgang kunnen bespreken. 


Waar ga je mee aan de slag?
Met een stappenplan - van startpunt naar studiekeuze - werk je aan zelfkennis opdrachten en verken je studies en beroepen. Je vult vragenlijsten in over interesses en je persoonlijkheid en nog veel meer. Je vergelijkt, verdiept en onderbouwt zodoende beter jouw uiteindelijke studiekeuze. Je bouwt ook een persoonlijk LOB portfolio op. Eventueel deel je dat met je ouder(s)/verzorger(s) of je mentor.

Serieus geïnteresseerd?
Stuur me dan een persoonlijk bericht onderaan de startpagina.


Wie ben jij?
Jij bent scholier of een jonge student met studiekeuze vragen of - twijfels en je wilt geholpen worden. Je wilt volgend studiejaar een studie gaan volgen in het hoger onderwijs.

Wie ben ik?
Ik ben een ervaren zelfstandig adviseur studiekeuze- en loopbaanbegeleiding en tevens, al vijftien jaren, decaan-adviseur van een grote HAVO-VWO school. Mijn CV vind je hier.

Persoonlijke leergangen Studiekeuze- of Loopbaanbegeleiding

Mocht je geïnteresseerd zijn in een totaalpakket cursorische loopbaan begeleiding  - onderzoek, training, begeleiding, advisering, coaching - .


Ik bied ook hele persoonlijke en intensieve 'FULL SERVICE' leergangen aan van 5 , 10 , 15 of 20 uren (eventueel met overnachting) onder andere in Fletcher Hotel.  De begeleiding concentreert zich op het krachtige onderzoek naar jouw motoriek profiel. Dat leidt tot een typebeschrijving en jouw leerstrategie en jouw motivatie. Ook motorisch achterhaald!
Zie
ActionTypes® tabblad.


Over Qompas? 
www.studiekeuze.qompas.nl

Klik om het studiekeuze stappenplan te bekijken

Samenwerking met Fletcher Hotels Limburg - Nederland

-

In het voormalige Fitland Hotel Sittard in de sportzone kwam ik vaak. Ik voerde er gesprekken, gaf er workshops en heb er samen met de collega's van een aansluitnetwerk VO-HO zelfs een symposium georganiseerd.
Het aangrenzende CIOS ken ik heel goed en ook in het naastgelegen Fortuna Stadion was ik regelmatig te vinden. Zeker in de tijd dat ik daar mocht samenwerken met hoofdtrainer Wil Boessen en zijn staf aan de prestaties van het 1e team.

Fitland Hotel is overgenomen door Fletcher Hotels. Ik kreeg alle medewerking toen ik mijn plannen besprak met het management van Fletcher Hotels. 


Ik bied hier vier leergangen aan. Korte leergang van 5 uren, een hele dag van 10 uren, anderhalve dag van 15 uren en twee hele dagen van 20 uren. Fletcher Hotel voorziet ons van een uitstekende service en dat betekent een professionele werkruimte, maaltijden, tussendoortjes en als het nodig is kun je hier ook overnachten.


Meer info over de leergangen vind je achter de andere tabbladen in het menu.

Sittard


Wat is de relatie met Van Mulken Training


-

Marlou van Mulken is mijn fiscale en administratieve partner. Zij factureert voor mij. Marlou is als zelfstandig ondernemer werkzaam in het MBO onderwijs, voor bedrijven en Vluchtelingenwerk. Voor de belastingdienst zijn wij een eenheid.


Omdat ik nog part time in het onderwijs werk vindt facturering plaats op naam van fiscale partner Van Mulken Training.


Gratis werkboekje 'Persoonlijk Loopbaanprofiel'.

April - Mei 2020

Klik op het logo links!

Hier kun je gratis een werkboekje in PDF format (acrobat reader) downloaden. Het werkboek is een goede start met het samenstellen van je loopbaanprofiel. Vind je het fijner om dit werkboek in WORD format  (ms office) te ontvangen stuur mij dan even een e-mail. Ook als je vragen hebt, stel ze in een e-mail aan mij.

Je kunt zelfstandig aan de slag met dit werkboek. Je werkt aan het benoemen van je persoonlijke waarde. Die eigenwaarde vormt startpunt voor zelfvertrouwen, ideeën,  initiatief en ondernemerschap. In baan- of studiekeuze begeleiding sta jij altijd centraal. Succes ermee. 

Blijf jezelf updaten, anders kom je straks niet meer mee in je werk


 juni 2020

Judith Semeijn, hoogleraar duurzaam human resource management aan de Open Universiteit. ‘Ik snap dat organisaties zeggen: nu even niet. Maar je moet verder kijken dan alleen morgen. Het is van belang een leercultuur te kweken en ook te behouden, dat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid.’


Je moet je ‘menselijk kapitaal’ onderhouden, zegt ook Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan de Tilburg University. ‘Met dat menselijk kapitaal verdien je de kost. Als het gaat verroesten, kun je niet meer in je behoeftes voorzien. Je blijven ontwikkelen, levert dus geld op.’

https://www.intermediair.nl/carriere/carriereontwikkeling/online-leren-welke-skills-zijn-belangrijk? 

PSC
Agenda - netwerkgesprekken/in overleg/afspraken met:

Augustus - Oktober 2020

Individuele cliënten in duale loopbaan topsport, studenten, 


Personeelsdiensten (selectie-werving), Talentnetwerk Brabant-Limburg, Topvoetbal, Topsport Duitsland, Topsportzone Limburg, Drop-Out Projecten, BiOND, Onderwijswerkplaats, Gezondheidscentra, Hoger Onderwijs Limburg, Expertisepuntlob, VOHO netwerken, Brightlands Campussen, Watersley Sports & Talent Park Sittard