PS Consultancy

Studie- en Loopbaan Begeleiding

Vanuit Nederlands Caribisch gebied wil je gaan studeren in Nederland of in een ander land

Persoonlijke loopbaanbegeleiding op weg naar een studie in een ander land. 
Een studiekeuze maken is niet makkelijk op jouw leeftijd en als je eenmaal gekozen hebt de studie binnen de tijd afmaken is een volgende uitdaging voor je. Je kunt hulp krijgen bij je studiekeuze maar ook bij  het succesvoller studeren TIJDENS de studie.


De verschillen in hoe Antillianen zich kunnen voorbereiden op studeren in Nederland en hoe de Nederlandse jongeren dat doen zijn (te) groot. Het is nagenoeg onmogelijk om je in Nederlands Caribisch gebied zodanig voor te bereiden dat je net als de Nederlandse scholieren hier probleemloos kunt instromen in een studie. Eigenlijk vind ik het niet zo vreemd allemaal. Ongeveer 30% van de Nederlandse studenten stopt en verandert van studie. Voor jou als student die naar Nederland komt, of die in een ander land gaat studeren dan je thuisland, is het dus een veel grotere uitdaging. Voor een 'open dag of een meeloopdag' kun je niet even naar Nederland vliegen. Een grote stap voorwaarts is dat je met een online LOB methode thuis of op school kunt werken net zoals vele Nederlandse scholieren en studenten dat doen.


Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding in school en studie

Ik ben van beroep adviseur voor studie en loopbaan en al heel wat jaren schooldecaan van een grote HAVO-VWO, tevens topsporttalent, school. Op Curaçao heb ik gesproken met deskundigen over de aansluiting met het Nederlandse onderwijs. Terug op mijn eigen school heb ik het besluit genomen om meer te doen voor de Antillianen die in Nederlandse studies instromen. 


Vraag studiefinanciering aan. Minstens 3 maanden tevoren.

DUO.nl

filmpje

Wist je dat niet in alle studies topsport met studie kunt combineren? Stuur me een bericht.

Foto noc-nsf

Studeren in Nederland: loopbaanonderzoek en studie(keuze)begeleiding 

Welke vragen heb je? Wat is je budget? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Studiekeuzebegeleiding en (Duale) Loopbaanbegeleiding Nederlands Caribisch gebied

Vanaf € 50-

Samenvatting

Voor scholieren en studenten van de ABC eilanden die in Nederland hun studie willen voortzetten

Neem vrijblijvend contact op als je nog vragen hebt.

  

Digitaal account om maanden lang of versneld te kunnen werken in je eigen zeer complete LOB methode (werkboek, LOB portfolio en  Plus document) kost je maar € 50- excl.   Er is een VMBO-MBO  en een HAVO/VWO-Bachelor methode.


Aanvullend onderzoek 

On line kun je een vragenlijst over je persoonskenmerken invullen. Je krijgt dan digitaal een persoonsrapport met een infoboekje erbij toegestuurd.

Zodra je in Nederland bent

Capaciteiten testonderzoek onder begeleiding op bureau locatie in Sittard (2 uur reizen vanaf Amsterdam en Rotterdam)


Type -en persoonlijkheidskenmerken onderzoeken via online vragenlijst. Je krijgt er een standaardrapportage en een informatieboekje bij. Wil je je hierin serieus verdiepen dan kun je fysiek motorisch testonderzoek via de ActionTypes benadering afspreken.


Persoonlijke loopbaanbegeleiding wanneer jij daar behoefte aan hebt telkens in blokuren (twee klokuren). Begeleiding kan alleen maar  fysiek als jij in Nederland bent. Wel kunnen we wanneer dat nodig is Skype afspraken maken.

Duale loopbaanbegeleiding als je topsport wilt combineren met studie.


Op de startpagina kun je vrijblijvend contact met mij zoeken